hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 45
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-11-17

Az EB 10 évvel meghosszabbítja a glifozát tartalmú növényvédő szerek EU-n belüli engedélyét bizonyos új feltételek és korlátozások mellett.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-09-21

Az Európai Unió 27 tagállama pénteken tárgyalja a bizottsági javaslatot, melyet októberig az országok minősített többségének kell jóváhagynia.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-08-02

Egészséges, kiegyensúlyozott étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám nevű édesítőszer jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-07-26

Nem azonosítottak kritikusan aggályos területeket az emberekre, állatokra és a környezetre jelentett kockázat tekintetében a gyomirtóként hasznosított glifozát szakértői felülvizsgálata során.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-07-14

Megérkezett a WHO és a FAO állásfoglalása az aszpartám egészségre gyakorolt hatásáról. Lehetséges rákkeltő.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-07-06

Néhány nap múlva, július 14-én új anyagok kerülnek fel a rákkeltő anyagok listájára, amelyet a WHO, évről évre frissít.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-03-22

Az idei Víz világnapján két olyan fontos területre szeretnénk felhívni a figyelmet, amelyek komoly környezetvédelmi kihívást jelentenek.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-03-22

Az idei Víz világnapján két olyan fontos területre szeretnénk felhívni a figyelmet, amelyek komoly környezetvédelmi kihívást jelentenek.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-08-11

Az Európai Bizottság szigorúbb határértékeket vezet be az élelmiszerekben található nehézfémekre.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-05-08

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság vizsgálata arra jutott: az E171 jelzésű élelmiszerszínezék anyag karcinogén lehet, írja a hvg.hu.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?